Atelier 't Venster

Welkom bij Atelier 't Venster
Home     Contact     Exposities     Vrij werk     Opdrachten     Cursussen & workshops     Actueel     Links

« Keer terug naar cursus en workshop overzicht

Workshop beaden

De actuele cursusdata en prijzen van de cursussen en workshops kunt u vinden in het Actuele data overzicht.

Bead is het Engelse woord voor kraal. Het maken van glazen kralen is niet nieuw. Reeds in de oudheid werden er al glazen kralen gemaakt, o.a. als ruilmiddel. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn de gereedschappen en technieken echter zodanig verbeterd, dat het zelf maken van kralen voor iedereen bereikbaar is geworden. Het omgaan en verwerken van vloeibaar glas is een unieke ervaring en werkt verslavend.

Het uiteinde van een glasstaaf wordt in de vlam van een brander gesmolten, vloeibaar gemaakt. Dit gesmolten glas wordt om een metalen staafje (voorzien van scheidingsmiddel) gedraaid. Na afkoelen in speciaal granulaat heeft u dan een kraal. De kralen die u zo zelf maakt, zijn allemaal stuk voor stuk unieke exemplaren, er is er nooit één exact hetzelfde.

Dagworkshop
De dagworkshop is van 09.30-15.30 uur en wordt alleen op zaterdag gegeven. Een andere dag is alleen voor een groepsboeking mogelijk.

Bij de workshopprijs is het materiaal, het gebruik van benodigde gereedschap en het glas inbegrepen. Tevens is hierbij de lunch inbegrepen.
De workshopprijs dient u contant te verrekenen bij aanvang van de les.

Avondworkshop
De avondworkshop is van 19.00-21.30 uur.

Bij de workshopprijs is het materiaal, het gebruik van benodigde gereedschap en het glas inbegrepen.
De workshopprijs dient u contant te verrekenen bij aanvang van de les.

Voor beide workshops is het mogelijk om fournituren voor het maken van een ketting bij ons aan te schaffen.
De kosten hiervan worden dan apart verrekend.

Tijdens de workshops moet er voldoende ventilatie cq. luchtcirculatie zijn. We raden u dan ook aan om warme kleding te dragen.
Deze kleding moet van een natuurlijk materiaal (wol of katoen) zijn, niet synthetisch, dit in verband met de brandveiligheid.
Verder dient u zelf te zorgen voor een veiligheidsbril, deze is verplicht!

Aan het werk

Eindresultaat


Adres: Rembrandtlaan 67 3351 RG Papendrecht     E-mail: info@ateliervenster.nl     Telefoon: +31 (0)78 6154322     BTW nr: NL179909101B01